puasa dan raya???

Masuk hari ni dah hari ke 15 pose, kejap sungguh waktu berlalu. Lagu2 raya dah start kedengaran sket2 kt radio.. rasa bulan puasa ni berlalu dengan kosong. kurang sungguh xtbt yg bermnfaat dan membina…Unifi plak baru masuk rumah aku nih.. so tak de la bosan sgt apabila dpt menikmati xtbt mendonlod yg lancar spt di Jepang dulu. Tp kebanyakannyer mmg aktbt bulan puasa ni tidak seseronok dulu.. byk menghabiskan masa sorg2.. rasa mcm kt jepang dulu balik dah.. tp puasa taun ni menjanjikan kelainan. Teringat time Jad dulu mesti ada aktiviti makan di hotel anjuran YPM.. pergh mmg bagai nak rak mkn dulu. Kali ni budak2 opis aku suka menikmati mkn2 buffet di tempat2 yg kelas gitu.. wakaka.. walaupun bayarannya mahal tp mmg puas ati la dpt menyantap spt kt YPM dulu. Aku pun mmg ghairah menyertai buffet bukak pose nih.

bebudak nih gi Seoul Garden, Kluang station, Shogun, Zam Zam( bukan Zam JAD nih).. dan pelbagai tempat2 menarik ntok berbuka.. Almaklumlah area lembah kelang nih byk tmpt2 menarik.. Cuma ongkos nyer kurang menarik.. menyenaraikan pilihan2 buffet yg menarik

seoul garden – rm 46 hengget ++

kluang station- rm 20 hengget ++ ( x sedap)

Shogun – rm 80 hengget++ tp kdg2 ade diskaun.. mknan jepang nih..

Eyuzu – rm 80 hengget ++ (mknan jepang gak).. semenjak 2 menjak nih asyik rindu mknan jepang je aku.

Zam Zam -rm 40 hengget ++( makanan arab)

Flaming buffet – Rm 30 hengget ++ (steamboat)

So bagi mencover bajet aku nih.. ari biasa aku masak sendiri kat umah jer.. Bazar ramadhan ni sudah terlampau mahal.. boikot sama diaaaa…

feeeling raya masih blom menusuk kalbu lagi. Tringat plak Raya time kecik2 dulu.. pergh.. menarik dan memang tak pernah bosan.. malam2 kuar mkn colek ker.. ikan goreng tepung ker.. perghh.. puasa di klate mmg seronok tambah2 lg time kecik2 dulu. Aku sungguh merindui saat2 indah dulu..

Raya taun nih aku amik cuti 2 minggu. Sungguh x sabo nak balik klate nih. Kali ni mmg cuti lame aku amik.. saje je nak menghabiskan annual leave nih. hehe…

Persiapan raya plak aku baru je menyoping sket2.. hak hak.. maklumlah baru je nak merasa menyambut raya spt seorg syakaijin..

Selamat berpose dan selamat menyambut raye pada sumer..

maafler kalo ade tersilap dan terkasar bahase slama kite berkenalan.. kakaka..

ok ciaoooo sumer..

Advertisements

One Response to “puasa dan raya???”

  1. giler loaded syakaijin nih..
    jii, nanti kasi alamat.. nk g beraya umah ko plak..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: