Persoalan………… aiseh..

Terlalu bosan kt opis arini kerana sejak pindah keje sebulan lepas.. sebulan jugakle aku duk “melangut” depan komputer nih.. sebulan jugak la aku “blind salary” dlm istilah yg sopan sket..

Tengah pikir idea yang menarik ntok dibuat utk 7 jam yg akan dtg nih… abis sume facebook diusya.. sume benda nak digoogle.. tp tetap boring..

Tetiba dtg plak persoalan yg bermain di kepala mcm lagu Najwa latif, nyanyikan dengan nada yg betol ye,

“Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya”

Jadi…. apekah persoalan yg bermain di benak kepala aku nih…

“Macam mana hendak menjadi seorang yang berharta,kaya dan raya, punya uang berjuta”

Jangan ler anggap aku nih materialistik..

Pencetus kepada persoalan ini adalah kerana semalam aku teman member gi anta keretanya ke rumah seorang tuan punya bengkel cina untuk dibaiki.. melihat kepada kekayaan cina tersebut.. aku jadi kagum bukan kaget yer..

Bukak bengkel sudah kaya ini macamkah.. smpai bilakah aku ini mau kerja makan gaji, hidup di bawah sistem kehidupan abad 21 ini yang nyata banyak mengubah corak kehidupan normal seseorang manusia…

Aku mau keluar dari kepompong lingkungan sistem ini.. sistem yang sebenarnya byk merugikan dari menguntungkan kita… mau mencari uwang dengan usaha sendiri..

Macam mana caranya???

Otak asyik kata jangan berenti kerja cari la kerja sendiri.. tapi hati kata ya silalah berenti cari peluang sendiri.. Macamlah seperti lirik lagu di atas tadi… (Credit tu Najwa Latif)

Aisehhh…..

 

 

 

Advertisements

4 Responses to “Persoalan………… aiseh..”

  1. kalau lebihkan dunia, gitulah jadinya..

    cuba lebihkan akhirat..

    yezza~

  2. bila nak berubah saido.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: